Elpriser

Dagens gennemsnitlige timepris inklusive alle omkostninger

Dagens gennemsnitspris er inklusive alle omkostninger; net-tariffer, afgifter, øretillæg og moms.

Vest
Vest for Storebælt
Inklusiv afgifter, tariffer, øretillæg og moms​
Øst
Øst for Storebælt
Inklusiv afgifter, tariffer, øretillæg og moms​

Dagens timepriser

Nedenfor vises de aktuelle timepriser for den rå el på el-børsen, så du kan se, hvornår det er billigst at bruge din strøm i dag.

Vest

Tid
Elpris

Øst

Tid
Elpris

På din elregning vil ydelser til dit lokale net-selskab (net-tariffen afhænger af og fastsættes af net-leverandøren i dit område), afgifter og moms (fastsættes af staten) blive opkrævet. Timepriserne ovenfor vises uden net-tariffer (er forskellige afhængigt af din lokale net-leverandør), skatter og afgifter. Som el-leverandør er vi pålagt at opkræve ydelserne på vegne af dit net-selskab og de lovpligtige skatter og afgifter på vegne af staten. Vi beregner dagligt den samlede gennemsnitspris inklusive alle omkostninger, som du finder øverst på siden her. 

Gennemsnitlig dagspris seneste 30 dage

Nedenfor vises udvikling i den gennemsnitlige rå elpris de seneste 30 dage.

Vest
Øst

Indflydelse på el-prisen

I grafen ovenfor kan du se de seneste 30 dages gennemsnitlige Spotpris pr. kWh for elektricitet henholdsvis Øst og Vest for Storebælt. De viste priser er excl. tariffer, afgifter og moms.

I de kolde måneder er elprisen i reglen lavest i timerne fra kl. 23 og frem til 06 om morgenen, mens de er højest i tidsrummet fra kl. 16 til 21, hvor forbruget er størst.

Bemærk, at net-selskaberne har indført en ny og betydeligt dyrere tarif-takst, som man kalder ‘spids’-last i tidsrummet 17-21, hvor forbruget i forvejen er højt. Så det kan betale sig at flytte så meget af forbruget (tøjvask, opvask, opladning osv.) væk fra dette tidsrum og til de billigere natte-timer.

I sommerhalvåret svinger priserne betydeligt mere, fordi vind- og vandkraft samt solcelle produktionen er høj i dagstimerne. Det betyder, at der produceres nok billig elektricitet til forbrugerne og det får priserne til at falde. Omvendt stiger priserne, når vi enten skal importere elektricitet eller producere fra f.eks. kulkraftværker.

Typisk bruger vi også mindre el i de lyse og varme måneder og det har også effekt på priserne, som derfor generelt er lavere end i vintermånederne, hvor vi bruger mere elektricitet.

E-GO Spot el-aftalen afregnes månedligt efter timepris og forbrug med et fast, lavt øretillæg pr. kWh. og er uden abonnement og bindingsperiode. Vi bruger ikke introtilbud, som kun gælder kort tid eller anden hokus-pokus. Kort fortalt reel afregning af dit el-forbrug til priser uden abonnement eller bindingsperiode.

Hvem kan få afgiftsrefusion?

Frem til 1. juli 2023 har betaling af el-afgift været suspenderet. El-afgiften er nu igen indført og er i 2024 95 øre pr. kWh. inklusive moms.

Har du både el-aftale og ladeboks på lejeaftale eller med abonnement fra E-GO, kan du modtage refusion for el-afgifterne, hvis du ikke i forvejen modtager reduktion i el-afgifter – f.eks. fordi din bolig er el-opvarmet.

En præcisering fra SKAT betyder, at du kun kan få moms af el-afgiften refunderet, hvis du også har el-aftalen hos din ladeoperatør. Det er fordi, at du som privat ikke kan få mere moms retur end du har betalt til din ladeoperatør, som har ansvaret for ladeboksens afgiftsrefusion.

Kontakt os og hør om du kan få afgiftsrefusion ved at skifte til E-GO – det kan de fleste.

Hvorfor svinger elprisen?

Elprisen er generelt lavest i natte- og morgentimerne. Det skyldes, at sol, vind og vandkraft har mindre indflydelse på, hvor meget energi der produceres samt at forbruget i natte- og morgentimerne er lavt.

Bemærk, at især timerne fra kl 17-21 er dyre at bruge el. Det skyldes, at forbruget er højt og ikke mindst at netselskabernes tariffer er 5-10 gange dyrere i dette tidsrum sammenlignet med de billigste perioder i døgnet.

Betaler du for meget for din strøm?

De fleste forbrugere har den samme el-leverandør i årevis uden at undersøge, om de betaler for meget for deres strøm. Du kan nemt og hurtigt finde ud af, hvor meget du kan spare. Pristjekket er gratis.

Gratis pristjek

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig med henblik på at undersøge og oplyse dig om din besparelse ved at skifte til E-GO. Vi sparer de fleste fra ca. 20 øre pr. kWh. Det bliver til mange penge sparet, hvert år.

Ofte stillede spørgsmål og svar

Det er gratis at skifte til E-GO’s el-aftale. El-aftalen er uden abonnement og uden gebyrer

Du kan skifte til E-GO når som helst. Du har altid 14 dages Fortrydelsesret, hvorefter leverancen af el fra E-GO påbegyndes. Du kan også fraskrive dig Fortrydelsesretten og dermed gennemføre skiftet til E-GO med det samme.

: Vælg